Technisch Planner | Industriële Techniek | | Werken met Engineers | Per direct mogen starten | Werken op een vaste locatie in Eindhoven

Technisch Planner | Industriële Techniek | | Werken met Engineers | Per direct mogen starten | Werken op een vaste locatie in Eindhoven

Technisch Planner | Industriële Techniek |  | Werken met Engineers | Per direct mogen starten | Werken op een vaste locatie in Eindhoven

 

Voor onze gewaardeerde klant in Eindhoven ben ik op zoek naar een Technisch Planner ofwel Planner Techniek. De werkgever is een industrieel technologische organisatie waar honderden collega’s elke dag werken aan de meest innoverende, kwalitatieve en creatieve oplossingen om producten van A naar B te transporteren in een productie organisatie. De organisatie is specialist in industriële totaaloplossingen op het gebied van efficiëntere identificatie, transport en logistieke systemen.

 

Het product(en) is een door het bedrijf ontwikkeld software system voor het managen van identificatie, transport en logistieke activiteiten. Dit kan oa bestaan uit visualisatie, identity, prioritering, trackability en zelfs een geavanceerd warehouse system. De ontwikkelingen en het onderhoudt van de systemen worden gedaan door een eigen team van toegewijde ontwikkelaars, service monteurs en diverse specialisten. De software kan probleemloos worden geïntegreerd in de al bestaande software van de cliënt maar kan ook als losse unit worden gebruikt.

 

Vanwege uitbreiding en succes zoekt onze klant een Technisch Planner om hun teams en organisatie te doen versterken. Binnen de organisatie is veel ruimte voor de toekomst, voor eigen inbreng en voor nieuwe mogelijkheden. Dit is ook een organisatie waar innovatie tot de dagelijkse gang van zaken horen. Het kennisniveau is hoog.

 

De rol van de Technisch Planner.

Aan de hand van de Infra architectuur en Engineering realiseert het team ‘Customer Care NL-Technisch Beheer’ projecten voor zowel interne als externe klanten. Dit vraagt om intensieve afstemming met het gebruikersveld. Om dit goed onderbouwd te kunnen doen ondersteunt de Technisch Planner de teammanager en de projectmanagers bij het geven van inzicht op basis van de ingediende vraag om Technisch resources.

 

Naast het inplannen van menscapaciteit op Technisch projecten en beheerproducten moet ook het ITIL proces wijzigingsbeheer in veel gevallen voorzien worden van expertise afkomstig van ‘Customer Care NL-Technisch Beheer’. Het dagelijkse Beheer valt onder de verantwoordelijkheid van de teams zelf. Omdat projecten, maar ook sommige wijzigingen, zichzelf financieel bedruipen, is het essentieel dat de Technisch Planner ook strak monitort op de uren registratie. Hiervoor is specifieke bedrijfssoftware voor handen.

 

De Technisch Planner rapporteer rechtstreeks aan de Manager Customer Care NL. De Technisch planner werkt nauw samen met Projectmanagement, de Inkoper, Projectcoördinator en de teamleider(-s) van diverse Engineer teams. Als Technisch Planner Engineers ben je bijvoorbeeld primair verantwoordelijk voor een adequate Engineer resource allocatie; het Engineer Work Force Management. De planningen worden op verschillende niveaus gemaakt:

 

-Globaal: forecast (kwartaal, voortschrijdend in de tijd)

-Middellang: capaciteitsplanning (6 weken; voortschrijdend in de tijd)

-Basisplanning: week-/ dag planning)

 

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden;

-Je houdt het planningssysteem bij naar de actuele stand van zaken. Je houdt hiertoe contact met collega’s om onderlinge planningsproblemen te voorkomen of op te lossen.

-Je signaleert problemen vroegtijdig en spreek de juiste mensen hierop aan en stelt op de juiste wijze prioriteiten.

-Je bent verantwoordelijk voor een adequate resource allocatie van engineers aan projecten, incidenten en overige requests.

-Je regelt en plant de inzit van materieel en mankracht op een kostenbewuste en tijdbesparende wijze.

-Je draagt zorg voor een nauwkeurige administratie waarbij manuren, materiaal en overige kosten inzichtelijk worden gemaakt.

-Vastleggen van relevante informatie/gegevens t.b.v. basisplanning en mutaties/verstoringen.

-Vanuit inzicht in de praktijk verbetervoorstellen doen voor het optimaliseren van de planning.

-Inventariseren van gegevens voor het uitwerken van de planningen.

-Intern verzamelen en afstemmen van de juistheid/actualiteit van relevante basisgegevens voor het opstellen/uitwerken van planningen (artikel-, klantgegevens, productienormen e.d.):

-Bewerken en verwerken van basisgegevens in het geautomatiseerde planningsysteem.

 

Vereist;

-Je bent stressbestendig, gefocust op het halen van deadlines en de kwaliteit van Technisch eindproducten.

-Je stemt actief met de klant diens behoeften af.

-Resultaat- & oplossingsgericht.

-Flexibel, proactief en samenwerkingsgericht.

-Analytisch sterk: je weet snel verbanden te leggen, je bent je bewust van de context en weet snel door te dringen tot de kern.

-Organisatiesensitief en weet op passende wijze draagvlak te creëren.

-In staat tot effectieve coördinatie zonder hiërarchische zeggenschap.

-Besluitvaardig en neemt je verantwoordelijkheid voor genomen besluiten.

-Goed in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden en kun je prioriteiten stellen en realiseren.

-Communicatief en commercieel sensitief en klantgericht (mondeling en schriftelijk).

-Je kunt zelfstandig en in technisch team verband werken.

-Je kunt je eigen werkzaamheden adequaat plannen en organiseren.

-Je kunt goed werken met deadlines en weet jouw werk hierop af te stemmen.

-Je bent aantoonbaar goed in staat om prioriteiten te stellen en onderhanden werk effectief te organiseren.

-Je kunt zowel zelfstandig als ook in teamverband goed werken.

-Je bent sterk in het plannen en organiseren van eigen werkzaamheden en kunt daarbij op passende wijze prioriteiten stellen.

-Je bent professioneel en gemotiveerd tot steeds betere prestaties en straalt dit uit naar klanten en collegae.

-Je weet vertrouwen te wekken van de klant en dit waar te maken.

-Je heb een afgeronde MBO, HBO of WO opleiding.

-Je hebt kennis en ervaring van resource planning.

-Ervaring als resource en /of orderplanner in een Technisch omgeving is een sterke pré.

 

Wat heeft de werkgever jou te bieden?

De werkgever is een gezonde en hard groeiende organisatie waar kennisopbouw en innovatiekracht de kernwaarden zijn. Je krijgt bij hen alle ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Daarnaast bieden zij een uitstekend salaris, een goed pakket primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Via interne en externe trainingen zorgen ze ervoor dat de Technisch product- en systeem kennis op peil blijft, zowel binnen de organisatie als bij jou.

 

Geïnteresseerd om te reageren op deze permanente vacature bij de werkgever? Stuur jouw CV naar mario@servicedrivenprofessionals.nl of bel 06 10299158.

 

Met vriendelijke groet/ Kind regards,

 

 

Mario John Lemmers BSc.

Service Driven Professionals | Senior IT Staffing Consultant

—————

e-mail: mario@servicedrivenprofessionals.nl

mob: +31 (0)6 10 29 91 58

tel: +31 (0)20 895 09 52

skype: mario.john.lemmers

website: www.servicedrivenprofessionals.nl

 

Connect me on Linkedin:

http://nl.linkedin.com/in/mariojohnlemmers

 

Office hours: Monday to Saturday from 09.00 till 20.00 hours

 

About the author

M. John Lemmers | Senior IT Consultant | SDP administrator